Varoitusvaatteet ovat nyt erittäin näkyviä

- Ei kommentteja

Arkikielessä usein huomiovaatteiksi kutsutut varoitusvaatteet saivat uudet kansainväliset säännöt syksyllä 2013. Varoitusvaatteiden uusi standardi määrittelee materiaalien väriä, heijastavuutta ja pinta-alaa koskevat miminivaatimukset kolmelle eri näkyvyysluokalle. Myös materiaalien sijoittaminen vaatetukseen on määritelty.

Varoitusvaatteet Blåkläderiltä
Monilla työmailla vaaditaan erittäin näkyvä vaatetus. Blåkläderin valikoimasta löytyvät standardien mukaiset vaatteet erilaisiin tarpeisiin.

Varoitusvaatteiden standardi

Uusi varoitusvaatteita, eli erittäin näkyvää vaatetusta, koskeva kansainvälinen standardi on nimeltään EN ISO 20471. Se korvaa aiemmin EN 471 -sertifikaatin, joka on vuodelta 2003. Vanhan sertifikaatin mukaisia vaatteita saa edelleen valmistaa, myydä ja käyttää, mutta uusiin suunniteltaviin tuotteisiin pitää hakea uusi sertifikaatti.

Muutos koskee käytännössä eniten kankaiden toimittajia. Varoitusvaatteiden on esimerkiksi kestettävä pesua aiempaa paremmin.

Näkyvyyden osoittava suojausluokka sekä vaatteen malli ja materiaali valitaan riskikartoituksen ja käyttötarkoituksen perusteella. Tehtävään työhön soveltuvan vaatteen malli ja materiaali tulee ottaa huomioon. Varoitusvaatetuksessa mallivaihtoehoja ovat liivi, takki ja housut tai kokohaalari. Materiaalivaihtoehtoja ovat kudottu kangas, neule ja sateenpitävät tai palosuojatut materiaalit.

Ota meihin yhteyttä Blåkläderin työvaatteista >>

Katso näkyvyysluokat Blåkläderin sivuilta >>

Keltainen, oranssi ja punainen ovat fluoresoivan taustamateriaalin ja siihen yhdistetyn materiaalin sallitut värit. Jos vaatteeseen kiinnitetään merkkejä tai logoja, tulee varmistaa niiden sallittu enimmäispinta-ala.