Pikeepaita – klassinen ja mukava

- Ei kommentteja
Pikeepaita on klassinen ja monikäyttöinen vaatekappale. Käyttömukavuutensa puolesta se soveltuu mainiosti sekä raskaisiin töihin että rentoon vapaa-ajan viettoon. Pikeepaita mukautuu myös tilanteisiin, joissa tyylillä ja siistillä ulkoasulla on enemmän merkitystä. Syy monikäyttöisyyteen löytyy sen historiasta.

Juuret Tenniksessä

Pikeepaidan juuret ovat tenniksessä. Nykyaikainen tennis kehittyi Englannissa 1800-luvulla. Se oli yläluokan ja hyväosaisten peli, joten asut olivat sen mukaiset. Tennispelaajat käyttivät asukokonaisuutta, johon kuului pitkähihainen valkoinen kauluspaita (hihat sentään käärittiin ylös), flanellihousut ja solmio – ei välttämättä kaikkein toimivin urheiluasu.

Lacosten pikeepaita

Ranskalainen moninkertainen Grand Slam -voittaja René Lacoste huomasi, että perinteinen tennisasu oli epämukava ja kömpelö. Lacoste suunniteli valkoisen paidan, jossa oli lyhyet hihat, tärkkäämätön kaulus ja pidennetty takaosa.

Paita oli valmistettu väljästi kudotusta pikee-puuvillasta, joka on hengittävä, kevyt ja ryhdikäs materiaali. Paidan kaulus oli helppo nostaa suojaamaan auringolta ja pidennetty selkäosa auttoi pitämään paidan helman housuissa pelin timmellyksessä.

Lacoste käytti pikeepaitaa ensimmäisen kerran vuoden 1926 U.S. Openissa. Hieman myöhemmin niitä alettiin valmistaa teollisesti. Pikeepaita mullisti oman aikansa tennispukeutumisen.

Nykyaikainen pikeepaita soveltuu erinomaisesti sekä työ- että mainosvaatteeksi. Pikeepaita soveltuu hyvin brodeerattavaksi.

Katso monipuolinen pikeepaitojen valikoimamme >>